Kies nú voor een abonnement met korting Word abonnee
Abonneer nú met korting Word abonnee
  1. Nieuws

    Ziggo benadert voormalige klanten met kortingen tot honderden euro's

    Ziggo wil zijn voormalig klanten graag terugwinnen. Het bedrijf neemt contact met hen op en doet een aantrekkelijk aanbod om terug te keren.
    Jarco Kriek
    6 mei 2024
    comments 13
    Ziggo benadert voormalige klanten met kortingen tot honderden euro's
    Foto Getty Images

    Klanten die Ziggo zo’n elf maanden geleden de rug hebben toegekeerd, kunnen een belletje van hun oude provider krijgen. Dit moment is door Ziggo bewust gekozen. Bij een overstap naar een andere provider wordt meestal een overeenkomst met een contractvaste periode van een jaar gesloten. Met een maand opzegtermijn bij contracten voor vaste diensten is elf maanden dus een goed moment om voormalige klanten te benaderen met een aantrekkelijk aanbod, in de hoop hen te overtuigen om terug te keren.

     

    Honderden euro's

    Dat het aanbod aantrekkelijk is, staat buiten kijf. Voormalige klanten krijgen een korting aangeboden van 50 procent gedurende de eerste twaalf maanden van het nieuwe contract. Het gaat hierbij wel om een tweejarig contract, dus met een looptijd van 24 maanden. Afhankelijk van het eventueel te kiezen abonnement kan de totale korting tot boven de 500 euro oplopen. Bestaande klanten die na de contractvaste periode opbellen voor een aanbod om het abonnement over te sluiten met een nieuwe contractvaste periode krijgen een financieel minder aantrekkelijk aanbod. Zij moeten stevig onderhandelen om een korting van meer dan 100 euro of jaarabonnementen op betaalzenders en/of streamingdiensten te krijgen.

     

    Klantverlies

    De proactieve benadering van Ziggo komt korte tijd nadat eigenaar VodafoneZiggo opnieuw kwartaalcijfers bekendmaakte waaruit blijkt dat tienduizenden Nederlanders het kabelbedrijf de rug hebben toegekeerd. Ook het door Ziggo zo felbegeerde Formule 1 ging ondanks een hoger bod aan de neus van het kabelbedrijf voorbij en blijft na dit seizoen nog vijf jaar langer bij Viaplay. Het aantal abonnees bij Ziggo staat onder druk door de toenemende concurrentie van glasvezelproviders als KPN, Odido en Delta.

    ZiggoVodafoneZiggotvtelevisieinternetkortingwelkomstkortingwelkomstbonusabonnementklantverlieskwartaalcijfers

    Reacties

  1. TV-TIP Help, Mijn Man is Klusser!

    Help, Mijn Man is Klusser!
    RTL 5 om 19:00 uur
    De komende weken geniet je van seizoen 15 van het verbouwprogramma Help, Mijn Man is Klusser!. Een bijzondere reeks, want de meeste deelnemers zijn maar wat blij met de hulp van John Williams en zijn team. In de eerste aflevering dreigt Petra haar man te verlaten als hij de hulp van John niet accepteert, maar Joop blijkt de redelijkheid zelve te zijn. Later in het seizoen is het zelfs de man zélf die een beroep doet op John. Natuurlijk zijn er óók weer mokkende kandidaten die het klusteam het liefst weg zouden sturen.

    TV-TIP Vera

    Vera
    RTL 8 om 20:00 uur
    Vera's oude mentor Stuart Macken wordt het doelwit van een aanslag, en zijn dochter raakt daarbij zwaargewond. Als Vera en haar collega's de zaak onderzoeken blijkt de onkreukbare Stuart er een paar nare geheimen op na te houden. Recent maakte actrice Brenda Blethyn bekend dat ze de regenjas van rechercheur Vera Stanhope binnenkort voor altijd aan de kapstop hangt. Wel keert ze nog één keer terug voor een veertiende seizoen, dat bestaat uit twee extra lange afleveringen.

    Interview